Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog Caribbean 5.0

Blog Caribbean 5.0

Dialoog Curacao 3.0 = App Curacao 3.0 = virtueel

Posted on October 12, 2012 at 12:40 AM

De interim regering gaat een nationaal dialoog beginnen.  Goede zaak.  Als maar niet alles stil gelegd wordt voor dialoog.  We weten wat we moeten doen.  Het is niet de eerste poging om een nationaal dialoog te voeren.  Ik hoop dat het een dialoog van deze tijd wordt en niet iets van de vorige eeuw.Er zijn meedere elementen waar naar gekeken kan worden: de procedure van het dialoog en de inhoud.  Over de inhoud kan ik kort zijn.  We kunnen de huidge systemen niet repareren.  Het gaat om nieuwe systemen 3.0 opzetten.  Ok, het verleden moet een plek krijgen, maar het gaat om de toekomst.  En verder gaat het om waarden en normen 3.0.


Wat betreft de procedure het volgende.  Weer met vele groepen in een zaal gaan zitten, is niet meer van deze tijd.  Veel mensen willen dit niet meer.  Ik pleit voor en virtueel dialoog via een website, social media, een app.  Het heeft vele voordelen: het dialoog duurt 24/7. Het wordt gelijk vastgelegd.  We kunnen nu ook bijvoorbeeld studenten en deskundigen in het buitenland erbij betrekken. En we denken en handelen gelijk op het niveau 3.0.Maar hebben we niet een paar stappen overgeslagen?  Zouden we voor het dialoog niet de vele deskundigen die op brut opzij zijn gezet niet moeten rehabiliteren?  Ik kan mij niet voorstellen dat over de toekomst van Aqualectra wordt gesproken, zonder het afgezette management. Zij moeten hun deskundigheid ook in kunnen brengen?  Moet geen verzoeningspoging zijn, tussen de daders en de slachtoffers?Laten we het Gesprek 3.0 voeren.

Categories: Curacao 3.0, Strategic Management, Public Administation

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Baselmans
4:44 PM on October 13, 2012 
We hebben een zeer groot probleem heer Goede, mensen kunnen niet praten laat staan discuseieren. Daar gaat al langere tijd alles de mist mee in. Ik kan met zaken u het niet eens zijn maar dat wil niet zeggen dat ik niet verder meer met u kan praten. Als er hier op dit heerlijk eiland een meningsverschil is dan ben je z'n vijand. En daar, juist daar verliezen we alles wat alsmaar geprobeerd wordt om op te bouwen. Praten, discuseieren en meningen uitwisselen is de kracht van een volk. Daarom zijn we nu zo zwak en komen we uit simpele problemen niet meer uit. Ik schreef toevallig vandaag dat ik met iedereen om tafel kan zitten of het nu een heer Wiels is of een heer Schotte of wie dan ook. Toen ik dat schreef was ik een verrader. Ik heb uitgelegd dat ik geen vijanden ken, geen vijanden heb en ik in elk persoon wil zien en horen wat er achter/in hem zit. Ja, al is het peil laag soms onder welk niveau, toch zit er wat achter. en dat intrigeert me in elk wezen hier op aarde.
Praten, horen, mee denken en samenwerken daar kunnen we een nieuw land mee opbouwen. Helaas daar zijn we nog ver van verwijderd.